Nu există o monografie oficială a comunei , datele referitoare la evoluția școlii sunt foarte puține. Oameni cu știință de carte au fost , dar unde și cum s-au instruit nu se știe. Documentele atestă faptul că în localitate erau destui știutori de carte.Unul dintre primii aviatori ai țării, Gheorghe Negrescu este fiu al comunei, iar școala din localitate îi poartă numele. Pe la începutul sec. XX în sat a venit un tânăr dascăl. Pentru că știa carte și cânta frumos oamenii i-au spus ,,popa” și Popa i-a rămas numele. Probabil de aici se trage numele familiilor Popa din sat. În perioada interbelică a funcționat o școala cu clasele I-IV în casa parohială. Preotul satului , Diaconu Gheorghe, a fost îndrumătorul copiilor alături de primul învățător din sat: Domnu’ Onel. Cei care doreau șă-și continue studiile mergeau la Zorleni. Începând din anii 1950 se înființează școala cu clasele I-VIII care va avea local propriu într-o casă naționalizată a familiei Vasile Patrichi. Între anii 1972-1974 corpul școlii a fost completat cu încă 3 săli , un hol și o cancelarie. Directorul de atunci al școlii a fost Vieru Maria cu rădăcini, probabil , basarabene.
Începând cu 2004 scoala funcționează în local nou cu un hol spațios, 4 săli de clasă, cancelarie, bibliotecă, secretariat și cabinet director. Construcțiaa fost ridicată pe locul fostului CAP , care a funcționat într-un conac aparținând familiei Zamfiratos. Prima grădiniță din sat a funcționat în săli proprii în clădirea fostului CAP, care asigura câte o masă zilnic copiilor. În cladirea veche a scolii este acum primărie , iar clădirea a fost transformată pentru a corespunde noilor cerințe. În cele 3 săli construite în anii 1972-1974 funcționează o sală de cămin cultural și , separat de ea, două grupe de grădiniță.
În anul 2001 a fost dat în folosință în satul Grăjdeni un local nou în care va funcționa școala, clădire cu 4 săli de clasă, cancelarie, bibliotecă și 2 cabinete